keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Oletko sinä kuullut 4H:n klubitoiminnasta?


4H- klubi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille nuorille aikuisille. Toimintaa voi kuvailla hauskaksi yhteiseksi illanvietoksi. Klubit ovat hyvin erilaisia eri paikoissa. Meidän Tampereen 4H-klubissa olemme mm. laittaneet yhdessä ruokaa ja pelailleet lautapelejä. Suunnittelimme ja toteutimme myös tammikuussa 4H-klubitapahtuman ”Lupausten täyttäjäiset”, johon kutsuimme osallistujia muista klubeista.

Tampereen 4H-klubi kokoontui tiistaina 9.4 Tampereella yhden osallistujan kotona. Meitä oli neljä paikalla. Olimme sopineet illan teemaksi lautasliinatekniikka-askartelun eli kiinnitimme liimalakalla lautasliinakuvia kukkaruukkuihin. Koristelimme kukkaruukkuja, koska meillä on aikomus kokeilla kalebassikurpitsan kasvatusta. Tämä on 4H:n kasvatuskilpailuna tulevana kesänä. Kukkaruukkujen koristelu sujui hyvin siinä jutellessa. Jaoimme myös siemenet niin että jokainen saa istuttaa kurpitsansa.

Illan aikana pidimme huolta myös siitä, ettei nälkä pääse yllättämään. Söimme karjalanpiirakoita munavoin kera sekä salaattia. Yleensä aina kun kokoonnumme, meillä on jotain pientä purtavaa. Kaikki kulut mitä illan aikana tulee, jaetaan osallistujien kesken. Yleensä illan ruokakuluiksi tulee 2-4 euroa/ osallistuja. Mukavan illan hyvän ruoan ja ystävien seurassa saa siis erittäin halvalla!
Kuulostaako hyvältä? Tässä oli esimerkki yhdestä mukavasta illasta. Klubitoiminnassa vain mielikuvitus on rajana. Klubi muodostuu aina tekijöidensä näköiseksi. Esimerkkejä teemoista voisivat olla mm. keilailu, kulttuurijutut (esim. elokuvat, keikat), ravintolakäynti, uusien ryhmäliikuntalajien kokeilu, yhteisten reissujen suunnittelu, kansainvälisyysteema (esim. kokkailua). Tärkeää on, että jokainen saa osallistua ohjelman suunnitteluun ja että se on osallistujille mieluinen. Toiminta on täysin vapaaehtoista ja aina tapaamisiin ei tarvitse osallistua. Tampereen klubi on tavannut kerran kuukaudessa.

Jos kiinnostuit klubitoiminnasta, kannattaa liittyä Facebookissa ryhmään ”4H-klubit”. Jotkut klubit ilmoittavat tapaamisiaan siellä. Toimivia klubeja on tällä hetkellä ainakin Tampereella, Turussa ja Helsingissä. Maaseudullakin klubeja varmasti on, tai jos ei ole, nyt on hyvä aika perustaa sellaisia ympäri Suomen. Voit puhua omassa 4H-yhdistyksessänne, olisiko mahdollista järjestää klubitoimintaa omalla paikkakunnallasi. Tärkeitähän on tietenkin saada asiasta kiinnostuneita ihmisiä yhteen. Siinä yhdistys voi auttaa sinua.

Jos kiinnostuit kalebassin kasvatuksesta, ohjeet ja kilpailukortti löytyvät alla olevasta linkistä. Siemeniä kannattaa kysyä 4H-yhdistyksistä.


 
Minulta voi kysellä lisätietoja klubitoimintaan liittyen,


Jenni Hirvi

4H- nuorisotoimikunnan kerhoministeri
jenni.hirvi@4h.fi

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti