tiistai 19. marraskuuta 2013

Iloa ja ideoita KV-tiimistä

Osallistuin 4H:n kansainväliseen tiimiin (KV-tiimi) viikonloppuna. Tämä perjantaista sunnuntaihin kestävä tapahtuma järjestetään kerran vuodessa. Tapahtumapaikkana toimi upea Kallio-Kuninkala Järvenpäässä. Tarkoituksena on koota yhteen 4H-nuoria, jotka ovat kiinnostuneita kansainvälisyydestä. He voivat olla esim. IFYE-vaihdossa tai pohjoismaisilla leireillä olleita tai nuoria, jotka ottavat vasta ensi askeleita kansainvälisyyden parissa. Viikonlopun kielinä olivat suomi ja englanti.

Olen ollut kyseisessä tapahtumassa jo useampana vuonna peräkkäin. Sain kuulla aikoinaan tapahtumasta osallistuessani pohjoismaiseen 4H-vaihtoon vuonna 2009. Minusta on mukava osallistua KV-tiimiin, koska siellä tapaa vanhoja tuttavuuksia ja voi luoda uusia ystävyyssuhteita. Pidän myös paljon viikonlopun yllätyksellisestä sisällöstä. Siihen kuuluvat mm. ”energiserit”, leikit, jotka tuovat iloa ja energiaa koko ryhmälle. Muutenkin ryhmään tutustutaan hyvin tekemällä erilaisia harjoituksia, jotka vaativat mm. luottamista toisiin.
 

 
KV-tiimitapaamiseen kuuluu myös koulutuksellinen osuus. Tällä kerralla innostuin erityisesti Radical Soul-yrityksen Salla Saarisen sparrauksesta. Hän laittoi meidät miettimään, miten saada toteutettua varainhankintaa 4H:ssa. Koen tapaamisen hyödylliseksi myös kielitaitoni kannalta. Kun viikonlopun ajan kuuntelee englantia ja yrittää hieman puhuakin sitä, huomaa vielä tapahtumasta kotiin tulessaan ajattelevansa asioita englanniksi.
 
KV-tiimin tehtävä on kehittää ja ideoida 4H:n kansainvälistä toimintaa. 4H-liitosta on mukana kansainvälisiä asioita hoitava Päivi Haapasalo. Tänä vuonna esillä oli erityisesti Nurmeksessa 2015 järjestettävä Pohjoismainen 4H-leiri, jonka suunnittelua aloittelimme. Jakauduimme kiinnostuksemme mukaan pienryhmiin. Aihealueina olivat mm. markkinointi, aktiviteetit, retkipäivät, ruokailut, majoittautuminen ja leirin turvallisuus. Mietimme keskeisiä asioita, joita aihealueissa pitää ottaa huomioon. Itse halusin mennä mukaan miettimään turvallisuusjuttuja ja erityisesti ensiapua, koska se liippaa läheltä omaa tulevaa ammattiani. Ryhmät esittelivät tuotoksensa muille ja jokainen pääsi antamaan kommentteja jokaiseen osa-alueeseen. Aiheiden työstämistä jatketaan helmikuussa seuraavassa leirin suunnitteluviikonlopussa. Odotan jo innolla, että pääsen suunnittelemaan leiriä lisää upeassa idearikkaassa porukassa!
 


Meille annettiin haaste. Pilli piti saada raa'an perunan läpi.
Onnistuin. Ei ollut ihan helppoa ensin. Kuva: Jenni Heinonen
 

 
 
Kiinnostuitko KV-tiimin toiminnasta?  Lue lisää tästä
Tykkää Pohjoismaisesta 4H-leiristä 2015 ja osallistu leirille leiriläisenä tai vapaaehtoisena!
Haluatko olla mukana leirin suunnittelussa? Katso suunnittelupäivät KV-kalenterista
Näitä asioita tulevalla leirillä halutaan nähdä!
Kuva: Jenni Heinonen 
 


 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti