torstai 29. lokakuuta 2015

Laukaassa tapahtuu nuorten toimesta 31.10.2015!





Laukaassa alkoi syksyllä 2014 Laukaan 4H-yhdistyksen sekä Laukaan kunnan Vapaa-aikatoimen Vatin kanssa tapahtumatuottajavalmennus. Nuoret ovat harjoitelleet tapahtuman tuottamista pitkin vuotta ja nyt valmennus huipentuu nuorten järjestämään kaksiosaiseen tapahtumaan Laukaan Kirkonkylän koululla!

Get Up- Junior lapsille ja perheilleLauantaina 31.10 klo 10-14 on luvassa tapahtuman ensimmäinen osa, Get Up-Junior, joka on suunnattu lapsille ja lapsiperheille. Nuoret ovat järjestäneet tapahtumaan kaikenlaista mukavaa tekemistä kuten limbokisaa, sumopainia, parkouria, kädentaitopajan, pomppulinnan, liikuntaradan sekä heppailua.







Get Up- Laukaa yli 13-vuotiailleMyöhemmin samana päivänä on tapahtuman toinen osa klo 17-23. Get Up- Laukaa, joka on suunnattu yli 13-vuotiaille. Tapahtumassa näemme Mansesterin, Gettomasan ja Adi L Haslan. Ilta huipentuu Teflon Brothersien keikkaan!

Valmennuksen anti nuorelle
4H-nuorisotoimikuntalaisen ja vertaisohjaajan näkökulmasta tapahtumatuottajavalmennus on loistava yhteisöllisyyden, aktiivisuuden sekä uuden oppimisen kannalta. Valmennus antaa nuorille uutta kokemusta sekä rohkeutta. On ollut ilo katsoa kuinka tapahtumantuottajanuoret ovat oppineet ja kasvaneet.
Tapahtumatuottaja Lauri Koskinen on valmennuksen aikana ollut raha-asioista huolehtivassa tiimissä, jonka vastuualueena on myös turvallisuus. Lauri toimii tapahtuman turvallisuuspäällikkönä. Tapahtuman johtajana toimi Mira Jalonen ja turvallisuudesta vastaavana Jenni Pekonen.

Lauri Koskinen vastasi muutamaan kysymykseen:
Mitä uutta olet oppinut?
Uusia asioita koulutuksen myötä on tullut monia ja jo ennestään hallussa olleet taidot ovat kehittyneet. Pelastussuunnitelmaa tehdessä piti olla yhteydessä erilaisiin viranomaisiin ja virastoihin kuten pelastuslaitos, poliisi, rehtori ja terveystarkastaja. Vastausten löytämiseksi piti tehdä töitä, koska aikaisempaa kokemusta tällaisesta ei minulta löytynyt. Valmentajamme Mira Jalosen avustamana hoidimme Juho Pitkäsen kanssa erilaisia anomuksia ja hakemuksia. Haimme muun muassa 4H-Itse tehty rahaa, jota 4H-liitto myöntää erilaisiin nuorten projekteihin. Vaikka tiimit ja vastuualueet oli jaettu, niin jokainen teki jotain oman vastuualueensa ulkopuolelta paremman osaamisen tai kiireellisten aikataulujen takia.  Tämä kehitti yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Mikä on ollut parasta?
Parasta koulutuksessa on ollut mielestäni se, että on päässyt tekemään itse ja saanut vastuuta.  Hienoa on myös ollut huomata kuinka oman sekä koko tiimin työskentelyn myötä projekti on edennyt nyt siihen, että se viimein toteutuu ja pääsee näkemään minkä eteen sitä on tullut tehtyä töitä.

Mitä odotat lauantaista eniten?
Odotukseni The Tapahtumalle eli lauantain osalle ovat korkealla. Tähän tiivistyvät vuoden kestäneen koulutuksen ja oman työn tulokset. Toivon, että porukkaa tulee paikalle runsaasti pitämään hauskaa yhdessä.

4H-tapahtumatuottajavalmenukseen osallistuivat seuraavat upeat nuoret: Emma Pulkkinen, Juho Pitkänen, Mari Haapa-aho, Vilma Kääminen, Riikka Pihkasalo, Lauri Koskinen, Hanna Häkkinen ja Kaisa Jokinen.

Valmentajina toimivat: 4H-valmentaja Mira Jalonen, Vapaa-aikaohjaajat Jenni Pekonen, Leena Kautto-Koukka sekä Fiia Vauhkonen. Vertaisohjaajana toimi Anni Jalonen.

Käy tykkäämässä tapahtumasivustosta täällä:
https://www.facebook.com/Get-Up-Laukaa-1702792033281878/
Get Up Junior klo 10 - 14 tapahtuma löytyy täältä:
https://www.facebook.com/events/472927446222661/

Get Up Laukaa klo 17 - 23 löytyy täältä:
https://www.facebook.com/events/1635324663408860/
Nenäpäiväarpoja myynnissä GET UP! – Laukaa tapahtumapäivässä! Arvan hinta on 5 €, josta 1 euro käytetään tapahtumapäivän kuluihin.
Tervetuloa mukaan pitämään yhdessä hauskaa!
 Terveisin Anni :)

Ps. Muistathan, että haku kauden 2016-2017 

nuorisotoimikuntaan on jo käynnissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti